Hovedbiblioteket

Lukket
Møllegade 1
8000 Aarhus
Vis vejen
89 40 92 00
56.156617, 10.200179
Åbningstider
 • mandag
  10.00 - 18.00
 • tirsdag
  10.00 - 18.00
 • onsdag
  10.00 - 18.00
 • torsdag
  10.00 - 18.00
 • fredag
  10.00 - 18.00
 • lørdag
  10.00 - 14.00
 • søndag
  lukket
Oversigt på kort
Har du fundet noget forkert?

03. jun kl. 13:14

Barneglæde og spændte forventninger - Læselyst - Læse- lytte- hygge i boghjørnet!

Børnebogs nyhed - "Striden Mellem Trætroldene Og Jordtroldene" - ISBN 9788794162685

For nylig udkom en ny børnebog på Wadskjærs Forlag for børn fra i læsealderen om de finurlige trolde i den store Troldeskov. Vi vil gerne ønske alle en god sommer, og informere lidt om fortællingen, så alle har mulighed for at glæde og fornøje nysgerrige børn med fortællingen om troldene i det nye år.

Alle trolde er som bekendt glade for at drille andre. Men desværre findes der, ligesom hos os mennesker, også nogle trolde, som ikke altid er særlig rare mod hinanden. Dybt, dybt inde i ”Troldeskoven”, hvor næsten ingen mennesker før har været, lever de ”langhalede trækronetrolde” og de ”korthalede skovbundstrolde”. Efterhånden som du læser bogen eller hører fortællingen, vil du finde ud af, at netop de to trolde arter kan være rigtig onde over for hinanden. Men når de lærer hinanden bedre at kende, kan nogle af dem faktisk også godt lide hinanden, på trods af deres store forskelligheder. Faktisk handler bogen især om deres stridigheder, men også om hvordan det lykkes for mange af dem at komme til at holde af hinanden. Der sker selvfølgelig også mange andre interessante ting i en så stor og farlig skov, som du nok også vil finde gode og sjove. – Husk at du er meget heldig, at du overhovedet kan erfare lidt om de her trolde, fordi der næsten ikke er nogen mennesker, der kender dem. Forfatteren har derfor også kun hørt om troldene af nogen, der kender nogen, der har hørt lidt om dem. – Du er derfor en meget ”heldig kartoffel” – som man siger.

Herunder et link til "Bogrummets" anmeldelse, der også beskriver lidt mere om hvad troldene oplever:

https://bogrummet.dk/boganmeldelser/striden-mellem-traetroldene-og-jordtroldene

RIGTIG GOD FORNØJELSE!

02. sep 2022 kl. 20:53

God sommer og godt liv i "Vilde vidunderlige Danmark"

Fornøjeligt ophold i naturen fremtryller gode oplevelser, og motionen, velværet og den friske luft bringer lise til krop og sjæl og ro i sindet. Lyden af vindens stille bevægelse af kvistene på mosens buske og især sivenes sagte raslen, minder om pulsslaget og den hvislende lyd fra det sivende blod i moders liv før fødslen, og vi fornemmer ubevidst trygheden. Under naturtemaet "Vilde vidunderlige Danmark" hyldes vores vilde natur, og i debatten om biodiversitet sættes positivt fokus på en varieret oplevelse. I den forbindelse er det relevant at opmuntre med formidling af autentiske fortællinger om naturen og om livet på landet på en tid, hvor livet var lidt anderledes.

Positive fortællinger om naturen og om livets vante gang på en lille bondegård tæt ved en tørvemose på den tid da seniorer var børn og arbejdet var lidt mere besværligt, er temaet i bogen ”Den lille bondegård ved mosen” - ISBN 978-87-7190-975-3. - Det var tiden, hvor økologi var en helt naturlig ting, da der ikke var råd til kemiske sprøjtemidler, megen kunstgødning og den slags - tiden hvor der manuelt blev høstet med leen hele vejen rundt om kornmarken før, der skulle høstes med selvbinderen, så intet af det dyrebare korn gik til spilde – tiden hvor traktoren så småt begyndte at afløse hesten som trækkraft rundt omkring på bondegårdene - og tiden hvor køerne fik lov til at græsse lidt græs langs markvejen, når de blev hentet hjem til malkning.

I bogen fortælles om mennesker og dyr og ikke mindst også om naturen. Lidt mere specielt beskrives især den store betydning tørvemosen havde for lokalbefolkningen på den tid. Tørvemosen vil sikkert fortsat bestå, men de kulturelle præg og minder, der viser hvordan mennesket ved slid og flid påvirkede landskabet, udviskes efterhånden. I bogen fortælles blandt andet om arbejdet i mosen i forbindelse med tørvene om græsning af kreaturerne og så videre, såvel som om rekreative aktiviteter og fornøjelser som leg, lystfiskeri og interessante vandreture, hvor mosens specielle planter og dyr kunne betragtes på nært hold.

Bogen kan naturligvis lånes via biblioteket

(Hvis du gerne vil vide lidt mere om fortællingerne kan du f.eks. få det i en fysik boghandel eller på en net-boghandels hjemmeside (evt. via hjemmesiden eller . Indtast bogens titel i søgefeltet og klik på bogen og du kommer ind i lidt information om handlingen.)

31. jul 2010 kl. 14:11

A shit, nu missede jeg biblioteket igen. Altid noget jeg ikke først fandt ud at det efter at være kommet derned

Lignende steder