bibliotek Tretommervej 31

Lukket
Tretommervej 31
8240 Risskov
Vis vejen
72 28 64 45
56.1890123, 10.2221077
Åbningstider
 • mandag
  12.30 - 14.30
 • tirsdag
  lukket
 • onsdag
  08.00 - 14.30
 • torsdag
  lukket
 • fredag
  08.00 - 12.30
 • lørdag
  lukket
 • søndag
  lukket
Oversigt på kort
Har du fundet noget forkert?

03. sep 2022 kl. 11:16

”Mennesker og mosevæsner” - Har du oplevet fornemmelsen?

Det er så stille og fredfyldt at opholde sig i tørvemosen og lytte til naturens gode lyde. Buskenes svage knirkende lyde og den hviskende, raslende lyd fra sivene, der sagte bevæges i vinden, minder trygt om pulsslaget og blodets sivende lyd i moders liv før undfangelsen. Lydene, oplevelsen, velværet og den friske luft bringer lise til krop og sjæl og ro i sindet. - Men på sådan en stille for sind og legeme velgørende naturoplevelse stopper du pludselig op. Du fornemmer noget ugenkendeligt i nærheden og lytter mere intenst, men der er tilsyneladende ikke noget usædvanligt at få øje på. Mosens væsner anes et sted i derude. Måske kan du endda være så heldig, eller vel snarere uheldig, at støde på nogle af dem. Bæsterne er svære at få øje på, men du fornemmer, når de er i der. I det mindste har du sikker ofte set antydninger af mosekonens aktive liv, når der ligger en let tågedis hen over moselandskabet, der bevidner om, at hun er i gang med brygningen.

Gamle slotte, herregårde og den slags steder har deres interessante spøgelser. På samme måde har mosen sine lumske væsner, som er mindst lige så spændende, og naturformidlerne bruger dem af og til for at fastholde opmærksomheden. I bogen ”Mennesker og mosevæsner” ISBN 978-87-7237-215-0 fortælles myter om disse skabninger. Mystiske væsner har til alle tider fascineret menneskeheden og gjort os nysgerrige, men også utrygge og ængstelige. Mosens væsner er bestemt ikke nogen undtagelse. I bogen fortælles om: mosekonen, lygtemænd, sumpmanden, mosehekse, mosetrolde, søuhyrer/monster ål, kummermanden, moserøvere, mosens troldmænd og -kvinder, elverkongen, hans elverpiger og deres ammer, de ofte benævnte ”slattenpatter” og meget mere. Der fortælles om væsnernes mange farlige intriger med mennesker, men også om bemærkelsesværdige alliancer, når de to parter har fælles interesser.

Du kan f.eks. få lidt mere information om handlingen i en fysisk boghandel eller på en net-boghandels hjemmeside (evt. via hjemmesiden eller ) - Indtast bogens titel i søgefeltet og klik på bogen, så kommer du ind i lidt informationen om handlingen. – BOGEN KAN NATURLIGVIS LÅNES VIA BIBLIOTEKET.

Alt godt fremover!

18. dec 2016 kl. 23:15

Jeg kan ikke komme ind og forny mine boglån efter omlægning af jeres system.
Mvh. Elsebeth Skou

Lignende steder