Roskilde bibliotek

Åben
Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde
Vis vejen
46 31 50 00
55.642201, 12.088377
Åbningstider
 • mandag
  10.00 - 19.00
 • tirsdag
  10.00 - 19.00
 • onsdag
  10.00 - 19.00
 • torsdag
  10.00 - 19.00
 • fredag
  10.00 - 19.00
 • lørdag
  10.00 - 14.00
 • søndag
  lukket
Oversigt på kort
Har du fundet noget forkert?

30. mar 2023 kl. 16:52

”Den lille bondegård ved mosen”
Autentiske fortællinger om tørvemosens natur og livets gang på en lille bondegård på den tid da seniorer bar børn og tilværelsen var lidt anderledes, er handlingen i bogen ”Den lille bondegård ved mosen”

Fornøjeligt ophold i naturen fremtryller gode oplevelser, og sammen med motionen og den friske luft bringer det velvære for krop og sjæl og ro i sindet. Under naturtemaet "Vilde vidunderlige Danmark" hyldes vores vilde natur, og i debatten om biodiversitet sættes positivt fokus på en varieret oplevelse. I den forbindelse er det relevant at opmuntre ved formidling af autentiske fortællinger om naturen og om livet på landet på en tid, hvor livet var lidt anderledes.

Positive anekdoter om naturen og om livets vante gang på en lille bondegård tæt ved en tørvemose er temaet i bogen ”Den lille bondegård ved mosen” (ISBN 978-87-7190-975-3). - Det var tiden, hvor økologi var en helt naturlig ting, da der ikke var råd til kemiske sprøjtemidler, megen kunstgødning og den slags - tiden hvor der manuelt blev høstet med leen hele vejen rundt om kornmarken før, der skulle høstes med selvbinderen, så intet af det dyrebare korn gik til spilde – tiden hvor traktoren meget langsomt begyndte at afløse hesten som trækkraft rundt omkring på bondegårdene - og tiden hvor køerne fik lov til at græsse lidt græs langs markvejen, når de blev hentet hjem til malkning.

I bogen fortælles om mennesker og dyr og ikke mindst også om naturen. Lidt mere specielt beskrives især den store betydning tørvemosen havde for lokalbefolkningen på den tid. Tørvemosen vil sikkert fortsat bestå, men de kulturelle præg og minder, der viser hvordan mennesket ved slid og flid påvirkede landskabet, udviskes efterhånden. I bogen fortælles blandt andet om arbejdet i mosen i forbindelse med tørvene om græsning af kreaturerne og så videre, såvel som om rekreative aktiviteter og fornøjelser som leg, lystfiskeri og interessante vandreture, hvor mosens specielle planter og dyr kunne betragtes på nært hold.

BOGEN KAN NATURLIGVIS LÅNES VIA BIBLIOTEKET - og du kan få lid mere at vide om handlingen i en fysisk boghandel eller på en net-boghandels hjemmeside.

Lignende steder